Prevost Bankanus Freddy Vermeersch

Prevost Bankanus door Freddy Vermeersch

Callosciurus Prevosti Bankanus.

Op bezoek bij onze vriend hans en francine. Door onze hobby hebben we elkaar leren kennen. Een van mijn koi vrienden vertelde mij reuze eekhoorns gezien te hebben. Hij gaf mij ook het adres en toen ben ik bij hans en francine terecht gekomen. Door en door toffe mensen, waar we tot op heden nog altijd vrienden van zijn gebleven. Toen ik hun ontmoete zaten ze ook wat in de put met de wetgeving die op komst was. Gelukkig hebben ook zij de wetgeving overleeft. Veel van mijn andere vrienden, zaten zo in de put dat ze een andere hobby hebben gekozen.

Reuze eekhoorns waren het niet, maar ze waren wel reuze goed gevoederd. Ik heb hans toen ook aangeraden, iets anders te gaan voederen om zo tot nafok te komen. De eekhoorns leven in groep, vroeger drie vrouwen en één man. Nu hebben ze nog twéé vrouwen en één man. Ze hebben ondertussen al enkele malen zelf nafok gekregen.

Hans en francine zijn ook koi, tuin en antiek liefhebber. ( prachtige tuin trouwens)

Dit is een stukje van het tuinhuis en het binnenverblijf plus buitenverblijf van de eekhoorns. Een inox volière om u tegen te zeggen. Oorspronkelijk was dit het verblijf van de ara’s, maar door buren ruzie zijn het eekhoorns geworden. Nu de buren ruzie was opgelost, kwam de wetgeving aan. Ook dit heeft hans en francine overleeft.

Deze vrouw heeft hij moeten uit de volière nemen door geruzie tijdens de fok. Ze werd verwond aan haar bil.