voliere maten

 

Het is verstandig om te werken met sluizen. Als je dan de volieres betreedt of de eekhoorns voert kunnen ze nooit ontsnappen.

Voor het voeren kun je roestvrijstalen draaiplateau's gebruiken, dit is erg handig en maakt de kans ook weer kleiner dat de eekhoorns uit de voliere lopen.

Bovendien zijn deze draaiplateau's goed schoon te houden.

Ik heb voor de eekhoorns die binnen zitten en zeker voor de tropische eekhoornsoorten daglicht lampen gemonteerd (TL) en wel hoogfrequent (35.000 Hz) om irritatie aan de ogen te voorkomen. Deze lampen zijn aan van 's morgens 07.00 uur tot 's avonds 20.00 uur.

Voor alle eekhoorns gebruik ik twee drinkflessen. Mocht er een drinkfles niet goed werken, b.v. dat het nippeltje/kogeltje vast zit dan kunnen de eekhoorns toch nog water drinken. Omdat de eekhoorns nog al eens de flesjes (kunststof) kapot willen knagen en als ze dat eenmaal  doen gaat dat heel snel zodat je paar keer per week een nieuwe fles kan aanschaffen, heb ik aluminium "U" profiel gekocht waar de flesjes goed inpassen zodat de eekhoorns er niet meer bij kunnen. Ook zijn er glazen drinkflesjes te koop, welke dus niet kapot te knagen zijn. (kunnen wel kapot gaan als ze vallen).

 

MATEN VAN DE VOLIERES:

 

Boomeekhoorns: hoogte minimaal 2.00 meter, lengte vanaf minimaal 2.0 meter en breedte vanaf minimaal 1.0 meter.

 

Dwergeekhoorns: hoogte minimaal 2.0 meter, lengte vanaf minimaal 1,00 meter en breedte vanaf minimaal 1.0 meter.

SLUIZEN500

Er zijn liefhebbers die vanaf de volière gazen sluizen maken die bijvoorbeeld door de hele tuin lopen, dit activeert en stimuleert de eekhoorns en verruimt hun wereld. Ik gebruik deze sluizen ook om eekhoorns van de ene naar de andere voliere te verhuizen, zodat ik ze niet hoef te vangen en op deze manier verloopt dat zonder stress.

 SLUIZENPREVOSTDORSALIS500

Ook kun je een looprad in je volière plaatsen, voor de grote eekhoorns moet deze wel een doorsnede hebben van minimaal 50 cm.