Frans Schrijver Birma eekhoorns

Callosciurus Finlaysonii Ferrugineus ~Birma eekhoorn
Een hele mooie eekhoorn met de kleuren zwart en roodbruin waarmee in het verleden moeilijk werd gekweekt. Sinds een jaar of 7 heb ik alleen dit soort.

frans schrijvertxt

Het was voor mij een uitdaging om toch te proberen deze eekhoorn hier niet te laten verdwijnen. Inmiddels kan ik zeggen dat het goed lukt.Mede door veel verschillende bloedlijnen, kan ik steeds onverwante koppels vormen. Dit vind ik zeer belangrijk en houd het nauwkeurig bij.

Ik denk dat de leefomstandigheden in combinatie met het juiste voer erg belangrijk zijn voor de kweekresultaten. Er wordt 1x in de 2 dagen gevoerd. Dit bestaat uit eekhoornvoer waar ik het een en ander heb toegevoegd, o.a. maisvlokken, pompoenpitten, cedernoten.
Daarnaast fruit, appel, sinaasappel, kiwi, courgette, mango, banaan.
De dieren moeten absoluut niet vet worden, ik geef maar 1x per week walnoot en een paar keer per week enkele hazelnoten. Ze hebben bovendien een "zoutwieltje" ter beschikking. Het water bevat altijd vitaminedruppels voor knaagdieren. Ook krijgen ze zo nu en dan wat wilgentakjes.

Alle eekhoorns hebben een loopwiel ter beschikking, welke veelvuldig wordt gebruikt. Bovendien hangen er touwen, deze knagen ze kapot en maken er nestmateriaal van. Het nestmateriaal bestaat uit cokosvezel en wat sisal.

De Birma's zitten bij mij in de winter vorstvrij.

 

Frans Schrijver.