Vliegende eekhoorns Rianne van Honk

Vliegende eekhoorns door Rianne van Honk

Mijn amerikaanse vliegende eekhoornsHet begon allemaal 2 jaar geleden. Ik zag een advertentie op internet staan van iemand die vliegende eekhoorns aanbood.3 weken daarvoor had ik al kennis gemaakt met dit diertje via een boekje en internet en ik was gelijk verkocht op dat koppie.

Dus natuurlijk mailde ik de mensen die ze aanboden met een. Hij had ze nog...maar hij woonde wel aan de andere kant van Nederland. Na een weekje heen en weer mailen heb ik mijn vriend zover gekregen er een dagje naartoe te gaan. Toen we daar aankwamen werden we achter het huis naar de tuin gebracht.....het leek wel een natuurgebied.

Het was midden in de winter en de enorme vijver was dichtgevroren en alle planten en bomen waren bedekt met een prachtige laag sneeuw. De man had als hobby allerlei vogels fokken, van hele mooie papagaaien tot grote sneeuwuilen. Ik had nog nooit van zo dichtbij zo'n grote uil gezien en de klauwen en oranje ogen maakte diepe indruk op me.

Werkelijk prachtige dieren. Na de rondleiding gingen we een grote schuur binnen waar de voliere van de eekhoorns stond. Hij pakte het nestkastje en maakte het klepje los en ja hoor....4 super grote ronde oogjes keken ons nieuwsgierig aan. Ze schrokken van ons en rende gelijk het nestkastje uit de schuur in. Ze waren prachtig zilvergrijs van kleur en helemaal niet schuw!We konden ze zo pakken en hebben ze snel in ons vervoerskooitje gezet.

De prijs?...een doos sigaren en chocola voor mevrouw, daar konden we het niet voor laten natuurlijk.   Toen kwam het verhaal, waarom moeten ze weg?Zijn vrouw bleek ernstig ziek te zijn en hij had de eekjes gekocht voor haar zodat ze wat had om naar te kijken, maar het waren nachtdieren, dus mevrouw zat de hele dag naar een lege voliere te staren.

Na een jaar gemaild te hebben met de vrouw over de eekjes, is ze helaas vlak voor kerst 2003 gestorven. Ze heeft gelukkig nog net de foto's gezien van de nieuwe volieres met binnenverblijven.

Ik mis haar mailtjes nog iedere dag.De eekhoorntjes doen het goed en hebben de namen Espher en Mana gekregen, wat in het kort betekend; liefde en leven in overvloed....Rianne van Honk